Onze peuteropvang

Samen spelen en leven is voor alle peuters belangrijk. Dus als jouw peuter niet naar het kinderdagverblijf gaat, laat hem of haar dan spelen op onze peuteropvang. Bij De Eerste Stap hebben we peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar in Wijchen Ravenstein en Land van Cuijk. Hier kan je kind heerlijk spelen en plezier maken met andere peuters.

Spelend leren

Voor de ontwikkeling van je kind is het goed als je kind naar onze peutergroep komt. Hier leert je kind wat het betekent om tot een groep te behoren. Jouw kind leert de kracht van elkaar steunen,  maar ook dat er grenzen zijn. Spelenderwijs doet je kind nieuwe ervaringen op en leert het dat het andere kinderen geen pijn mag doen en eerlijk moet zijn.

Veilig en vertrouwd

Het is natuurlijk best spannend voor jou en je kind om even niet bij elkaar te zijn. Weet dan dat wij je peuter liefdevol opnemen in de peutergroep. Onder deskundige begeleiding van gediplomeerde pedagogisch medewerkers zal je kind zich uitstekend vermaken met andere peuters en heb jij je handen even vrij. Om je kind vertrouwen te geven, werken we met vaste medewerkers. Je peuter ziet dus altijd een bekend gezicht als het bij ons komt. Bovendien leren wij je kind goed kennen. Ook hanteren we vaste gewoonten die je kind helpen om zich zeker te voelen. Zo hebben we een vast ritueel van handen wassen en fruit eten en zingen we in een kring voor de jarige.

Eigen tempo

Je peuter kan bij ons dus in een veilige omgeving zichzelf en de wereld ontdekken. Wij stimuleren en inspireren je kind om iets te ondernemen en nieuwe vaardigheden te leren. Dat doet je peuter in zijn of haar eigen tempo. Want elk kind is uniek. Je peuter kan bij ons helemaal zichzelf zijn.

Locaties en basisscholen

Doorgaans gaat je kind twee korte dagdelen per week naar de peutergroep. De peutergroep vormt een goede voorbereiding op het basisonderwijs. Wij werken dan ook veel samen met basisscholen. Lees bij Locaties meer over deze samenwerking. Hier vind je ook informatie over de openingstijden van de locatie plus op welke dagdelen de peutergroepen open zijn.