Algemeen

Elke peuter doet mee

Voor alle peuters is het belangrijk om met andere peuters te kunnen samen spelen en leven. Daarom kan ook jouw peuter terecht bij één van onze peutergroepen. Je betaalt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Indien jij en/of je partner allebei werken, een traject volgen of opleiding volgen, wordt een deel van de kosten van de opvang door de overheid betaald.

Grootte peutergroep

Onze peutergroepen tellen maximaal 16 kinderen. Bij het maximaal aantal van 16 kinderen werken twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep. Al onze pedagogische medewerkers hebben een passend beroepsdiploma en volgen opleidingen om hun kennis op peil te houden.

Hulp

Elke peutergroep van 16 kinderen wordt dus geleid door twee beroepskrachten, maar dat doen ze niet alleen. Want behalve dat er steun is vanuit de organisatie, krijgen deze beroepskrachten soms ook de fantastische hulp van ouders. Dat is voor de ouders en kinderen erg leuk. Zo word je nog meer betrokken bij de ontwikkeling van je peuter. Jouw kind zal zich vereerd voelen als jij mee komt helpen in zijn of haar groep. Bovendien is zo’n extra paar handen en ogen voor onze pedagogisch medewerkers een welkome aanvulling. Jouw hulp wordt dus erg gewaardeerd en het is een mooie manier om je kind te laten zien dat je geïnteresseerd bent in zijn of haar doen en laten.

Locaties en plaatsing

In Wijchen en Grave hebben we op verschillende locaties peutergroepen. Kijk bij Locaties waar de peutergroepen zijn gehuisvest en op welke dagdelen je peuter daar terecht kan. Wij hanteren een plaatsingsbeleid. Klik op de link om te zien wat het plaatsingsbeleid inhoudt. Alle belangrijke informatie over de peutergroepen kun je hier vinden.

Flexkrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga als flexkracht aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!