Jouw baby in de groep

Kom kennismaken

Wij hechten veel waarde aan een goed contact met jou als ouder. Daarom word je, voordat de opvang van start gaat, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker van de groep. Je krijgt dan een rondleiding en wij leggen uit wat onze manier van werken is. Als je vragen hebt, kun je deze direct stellen. Je baby is natuurlijk ook van harte welkom om kennis te komen maken!

Laten wennen

In het kennismakingsgesprek kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om jouw baby in de groep te laten wennen. Het is natuurlijk best spannend om je baby aan een ander toe te vertrouwen. Dus als je het prettig vindt, kun je je baby voorafgaand aan het contract alvast enkele uren naar onze opvang brengen. Zo kunnen jullie allebei wennen aan deze nieuwe fase. Voorwaarde is wel dat de groepsgrootte en personele bezetting het toelaten om je baby op te vangen. En omdat het wennen vooraf gaat aan de ingangsdatum van het contract, hebben wij een ondertekend contract nodig voordat jouw baby komt wennen.

Tijd voor voeding

We nemen de tijd om je baby te voeden. Onze pedagogisch medewerker zal met je baby op de arm een rustige plek opzoeken. Door je baby op de arm te nemen, zorgen we dat je baby zich geliefd en geborgen voelt. Verder geven we je baby een fruithapje en eventueel water of lauwe suikervrije thee. Voor ons is gezonde voeding vanzelfsprekend. In het kennismakingsgesprek vertellen wij je er alles over. Of kijk alvast op de pagina Gezonde voeding.

Tijd voor slapen

Je baby zal nog veel slapen. Hierin volgen we het dagritme van je baby. We stemmen daarom de slaaptijden in nauw overleg met jou af. Misschien mogen we je baby buiten laten slapen. Op veel van onze locaties zijn veilige buitenslaapplaatsen beschikbaar. In deze speciale ledikanten kan je baby heerlijk in de buitenlucht slapen. Uit ervaring weten we dat dit heel bevorderlijk is voor het slaapcomfort. Vraag ernaar tijdens het kennismakingsgesprek!

Evaluatie

Als je baby twee maanden bij ons op de opvang zit, ontvang je van ons een (digitaal) formulier. Hierin kun je aangeven of je tevreden bent over onze opvang en of wij eventueel iets kunnen verbeteren. Die evaluatie wordt door het team en de manager besproken. De informatie is voor ons erg waardevol, want het geeft ons inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Jouw ervaringen helpen ons om de opvang nog beter te maken. Dus ook als je besluit om te stoppen met de opvang, horen wij graag wat je bevindingen zijn.

Flexkrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga als flexkracht aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!