Algemeen

Praktische informatie kinderdagopvang

Behalve dat je wilt weten hoe liefdevol wij jouw baby of peuter opnemen in de groep, ben je ook op zoek naar praktische informatie over onze kinderdagopvang. Daarom leggen we dat hier uit.

Eigen groep, vertrouwde leiding

We hebben in Wijchen, Nijmegen, Ravenstein, Grave en Boxmeer meerdere locaties voor kinderdagopvang. Per locatie zijn er meerdere groepen en elke groep heeft vaste pedagogisch medewerkers. Zo leren wij je kind dus goed kennen en ziet het altijd een vertrouwd gezicht.

Kwaliteit groepsleiding

De pedagogisch medewerkers die samen de groepsleiding vormen, hebben allemaal een passend beroepsdiploma. Ze krijgen ondersteuning van de organisatie en houden via opleidingen en trainingen hun kennis op peil. Deskundigheid en kwaliteit staan bij ons bovenaan.

Groepsgrootte en vloeroppervlak

De groepsgrootte is afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld van het vloeroppervlak dat op de betreffende locatie voor de groep beschikbaar is. In ons pedagogisch beleid en Beleidsregels kwaliteit kinderdagopvang staat precies vastgelegd waar we ons aan moeten houden.

Groepsgrootte en verticale groepen

De groepsgrootte is ook afhankelijk of je kind in een verticale groep komt of in een horizontale groep. In een verticale groep zitten kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze groep telt maximaal 16 kinderen. Bij de maximale groepsgrootte van 16 kinderen zijn 4 beroepskrachten aanwezig, waarbij er maximaal 8 kinderen van 0-1 jaar mogen zijn.

Groepsgrootte en horizontale groepen

Daarnaast kennen we ook 2 soorten horizontale groepen: de babygroep en de peutergroep. Als je kind jonger is dan 2 jaar, komt het in een horizontale babygroep. Op elke 3 baby’s is 1 beroepskracht aanwezig. Iedere pedagogisch medewerker mag maximaal 4  kinderen van 0 tot 2 jaar opvangen. Bij de maximale groepsgrootte van 16 kinderen zijn er dus 4 beroepskrachten actief.

Kinderen van 2 tot 4 jaar komen in een horizontale peutergroep. Deze peutergroepen tellen maximaal 13 peuters (op sommige locaties 14 of 16) en er is op elke 8 peuters een beroepskracht aanwezig. Bij een maximale groepsgrootte van 13, 14 of 16 peuters zijn dus altijd 2 beroepskrachten actief.

Verticale of horizontale groep

De keuze voor een verticale of horizontale groep is in de eerste plaats afhankelijk van waar jij je het prettigst bij voelt, maar ook van het aanbod op de locatie van jouw voorkeur. Kijk bij Locaties om te zien welke opvangvormen er per locatie worden aangeboden. Uiteraard is de opvang in beide groepen goed! Wil je meer weten over de bijzonderheden van onze verticale en horizontale groepen kijk dan bij Jouw baby in de groep of Jouw kind in de groep.

Vakantiekrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga deze zomer aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!