Jouw kind in de groep

Kennismaking

Een goede communicatie met de ouders is voor ons erg belangrijk. Vandaar dat wij je voorafgaand aan de opvang uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. De pedagogisch medewerker van de groep geeft je dan een rondleiding en legt je uit hoe onze werkwijze is. Uiteraard kun je al jouw vragen stellen. Ook jouw kind is natuurlijk van harte welkom om kennis te komen maken!

Wennen

Wij begrijpen dat het voor jou en je kind best spannend is om voor het eerst naar de opvang te gaan. Daarom kun je – voorafgaand aan het ingaan van het contract – je kind alvast enkele uren naar de opvang brengen. Zo kunnen jij en je kind wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we of je graag gebruik wilt maken van deze mogelijkheid en wordt direct gekeken wanneer wennen mogelijk is. Dat is mede afhankelijk van de groepsgrootte en personeelsbezetting.

Ontwikkeling

De opvang van je kind stemmen we volledig af op zijn of haar ontwikkeling. In eigen tempo kan je kind bij ons op ontdekkingstocht. We inspireren en stimuleren je kind daarbij. Dat wil zeggen dat we je kind uitdagen om dingen te ondernemen, naar buiten te gaan en met andere kinderen samen te spelen en natuurlijk vangen we je kind op als iets niet helemaal lukt. Zo krijgt je kind zelfvertrouwen en leert het sociaal gedrag, maar bovenal heeft je kind volop plezier!

Gezonde voeding

Voor ons is gezonde voeding vanzelfsprekend. De maaltijden en tussendoortjes die je kind bij ons krijgt, zijn dan ook zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen of suikers. Onze pedagogisch medewerker vertelt er je alles over tijdens het kennismakingsgesprek. Ook kun je alvast een kijkje nemen op de pagina Gezonde voeding.

Evaluatie

Na twee maanden kinderopvang krijg je van ons een digitaal evaluatieformulier. We zijn benieuwd naar je bevindingen. Waar ben je tevreden over en wat zou je liever anders zien? Jouw evaluatie wordt in het team met de manager besproken. Met de evaluatie help je ons om nóg betere opvang mogelijk te maken. Ook als je stopt met de kinderopvang willen we graag weten wat jouw bevindingen zijn.

Vakantiekrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga deze zomer aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!