De term buitenschoolse opvang

Heel strikt genomen bestaat de buitenschoolse opvang (BSO) uit de voorschoolse opvang (VSO) en de naschoolse opvang (NSO) samen. Maar in het dagelijkse taalgebruik wordt met de term ‘BSO’ vaak alleen de naschoolse opvang bedoeld.  Voor je contract is het natuurlijk wel goed om onderscheid te maken.

Voorschoolse opvang (vso)

Als de schooltijden van je kind niet gelijk lopen met jouw werktijden, kun je je kind ’s morgens al naar de opvang brengen. Vanaf 7.30 uur kunnen wij je kind opvangen totdat de school open gaat. Je kind gaat dan vanuit de vso direct naar de klas.

Naschoolse opvang

Na schooltijd verzorgen wij de opvang van je kind bij de NSO. Hier kunnen wij je kind opvangen tot 18.00 uur.

Verlengde opvang

Als de reguliere sluitingstijden van de VSO en NSO niet aansluiten bij jouw werktijden, kun je gebruik maken van verlengde opvang. Dit betekent dat je je kind voor de reguliere openingstijd van de VSO en/of na de reguliere sluitingstijd van de NSO ophaalt. Kijk wel even bij de locatie van jouw voorkeur of deze vorm van opvang daar wordt aangeboden. Want niet alle opvanglocaties bieden deze mogelijkheid.

Flexkrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga als flexkracht aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!