Tarieven

Contract kinderdagopvang

In het contract voor kinderdagopvang leggen we onder andere onderstaande zaken vast:

  • welke vaste dagdelen je kind naar de opvang komt (reguliere opvang);
  • hoeveel weken je opvang wil: 40, 48 of 52 weken per jaar;
  • of je gebruik wilt maken van verlengde opvang en zo ja, op welke dagen

Wat houdt het in?

• 40-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken (conform het rooster voor basisscholen in Wijchen, Boxmeer en Ravenstein) per jaar.
• 48-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken en 8 vakantieweken per jaar. De 8 opvangweken tijdens de vakantieweken zijn afzonderlijk als gehele week binnen een kalenderjaar vrij te kiezen.
• 52-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken en 12 vakantieweken per jaar voor de in artikel 4 genoemde opvangvormen.

Tarieven KDO Bij Ons (Lent)
Voor de locatie Bij Ons is een ander uurtarief van toepassing.
Producten kunnen per locatie afwijken.
Meer informatie kunt u lezen via deze link: Tarieven Bij Ons

Bruto prijzen 2024

Kinderopvang 0 tot en met 3 jaar Bruto uurprijs
52 weken € 9,56
48 weken € 9,98
40 weken € 10,60
Verlengde opvang (afname per half uur) € 10,86
Verlengde opvang met maaltijd (prijs per half uur) € 10,38
Warme  maaltijd € 4,95
Incidentele opvang € 9,56

Kinderopvangtoeslag

Bovenstaande tarieven zijn bruto prijzen. De netto prijzen zijn afhankelijk van je inkomen. Via de belastingdienst kun je tegemoetkoming krijgen in de kosten van de kinderopvang: de Kinderopvangtoeslag. Wij adviseren je om van te voren een proefberekening te maken op de website van de belastingdienst. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Daarna kun je de Kinderopvangtoeslag aanvragen. Ook goed om te weten is dat de Kinderopvangtoeslag is gebaseerd op een schatting van je inkomen. Achteraf berekent de belastingdienst je daadwerkelijke inkomen en wordt gekeken of je niet te veel (of te weinig) toeslag hebt ontvangen. Om te voorkomen dat je Kinderopvangtoeslag moet terugbetalen, is het in elk geval belangrijk om wijzigingen in je inkomen direct door te geven aan de belastingdienst.

Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) heeft de toolkit uitleg kinderopvangtoeslag ontwikkeld. Deze toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Via de QR code of de download knop op de site van BOinK kun je de app downloaden.

Rekenmodel en voorwaarden

Hieronder vind je een link naar een rekenmodel waar je de kosten voor de opvang bij benadering kunt berekenen. Naast een link naar het rekenmodel zie je hier ook een link naar de voorwaarden. We raden je aan om zowel de algemene voorwaarden als de aanvullende voorwaarden voor onze kinderopvang goed door te lezen. We willen je namelijk graag goed inlichten en misverstanden voorkomen. Met vragen kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Rekenmodel 2024 KDO Wijchen / Ravenstein

Rekenmodel 2024 KDO Grave

Klik hier voor de voorwaarden

Reguliere opvang

Opvang gedurende een hele of een halve dag tussen 7.30 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s avonds. De locatie  in Grave hanteert andere openingstijden, zie voor openingstijden de betreffende locaties.

Als je kind naar de dagopvang gaat, heb je soms behoefte aan extra uren opvang. Je kunt dan incidentele opvang per dagdeel aanvragen. Dit kan natuurlijk alleen als er op de gewenste tijd plaats is in de groep en er geen extra personeel ingezet hoeft te worden. Incidentele opvang vraag je aan via het ouderportaal. De spelregels vind je op het ouderportaal.

Flexkrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga als flexkracht aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!