Tarieven buitenschoolse opvang

Verschillende contracten

Je kunt je kind met een gerust hart achterlaten op onze BSO. Of dat vóór of na school is of zelfs tussenschools, wij vangen je kind met liefde en plezier op. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan opvangmogelijkheden. Daarom zijn er ook verschillende contracten mogelijk. Hieronder leggen we uit waar je uit kunt kiezen.

Verschillende soorten opvang

We hebben meerdere soorten opvang die we elders op deze website uitgebreid beschrijven. Er kunnen verschillen zijn per locatie. Hier nog even kort de mogelijkheden:

Welke soort opvang je ook kiest, in de schoolvakanties is je kind altijd de hele dag welkom op de dagen die we met elkaar hebben afgesproken. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, tenminste als die vakanties binnen de contractweken vallen (zie hierna). Tijdens vakanties wordt je kind misschien wel op een andere locatie opgevangen, omdat we sommige locaties sluiten.

Contractweken

Je hebt de keuze uit contracten voor 40, 48 of 52 weken.

Wat houdt het in?

• 40-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken (conform het rooster voor basisscholen in Wijchen, Boxmeer en Ravenstein) per jaar.
• 48-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken en 8 vakantieweken per jaar. De 8 opvangweken tijdens de vakantieweken zijn afzonderlijk als gehele week binnen een kalenderjaar vrij te kiezen.
• 52-weken contract:
Je hebt hierbij een contract gedurende 40 schoolweken en 12 vakantieweken per jaar voor de in artikel 4 genoemde opvangvormen.

Tarieven BSO Bij Ons (Lent)
Voor de locatie Bij Ons is een ander uurtarief van toepassing.
Producten kunnen per locatie afwijken.
Meer informatie kunt u lezen via deze link: Tarieven Bij Ons op de BSO

Tarieven 2024

De keuze van het aantal contractweken heeft invloed op de bruto uurprijs. Hieronder zie je een overzicht van onze tarieven 2023.

Bruto uurprijs
52 weken contract € 8,32
52 weken contract incl. studiedagen tot 18.00 uur Wijchen € 8,32
48 weken contract € 8,72
40 weken contract € 9,27

 

Bruto uurprijs
Verlengde opvang (afname per half uur) € 9,72
Incidentele opvang € 8,32

Kinderopvangtoeslag

Bovenstaande tarieven zijn bruto prijzen. De netto prijzen zijn afhankelijk van je inkomen. Via de belastingdienst kun je tegemoetkoming krijgen in de kosten van de kinderopvang: de Kinderopvangtoeslag. Wij adviseren je om van te voren een proefberekening te maken op de website van de belastingdienst. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Daarna kun je de Kinderopvangtoeslag aanvragen. Ook goed om te weten is dat de Kinderopvangtoeslag is gebaseerd op een schatting van je inkomen. Achteraf berekent de belastingdienst je daadwerkelijke inkomen en wordt gekeken of je niet te veel (of te weinig) toeslag hebt ontvangen. Om te voorkomen dat je Kinderopvangtoeslag moet terugbetalen, is het in elk geval belangrijk om wijzigingen in je inkomen direct door te geven aan de belastingdienst.

Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) heeft de toolkit uitleg kinderopvangtoeslag ontwikkeld. Deze toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Via de QR code of de download knop op de site van BOinK kun je de app downloaden.

Rekenmodel en voorwaarden

Hieronder vind je een link naar een rekenmodel waar je de kosten voor de opvang bij benadering kunt berekenen. Naast een link naar het rekenmodel zie je hier ook een link naar de voorwaarden. We raden je aan om zowel de algemene voorwaarden als de aanvullende voorwaarden voor onze kinderopvang goed door te lezen. We willen je namelijk graag goed inlichten en misverstanden voorkomen. Met vragen kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Rekenmodel 2024 Buitenschoolse opvang Wijchen, Ravenstein en Grave

Klik hier voor de voorwaarden

 

Vakantiekrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga deze zomer aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!