Contracten en opvang mogelijkheden

‘De eerste stap’ biedt verschillende contracten aan voor de BSO. Welk contract voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van je inkomen. Je kunt kiezen uit een contract voor 40, 48 of 52 weken. We kijken graag samen met jou welk contract in jouw situatie het beste past. Ook kunnen we de verschillende opvang mogelijkheden met je bespreken. Hieronder staan ze alvast op een rij.

Naschoolse opvang (nso)

De naschoolse opvang is de bekendste BSO. Het biedt ’s middags opvang aan je kind direct aansluitend op de eindtijd van de school. Je kind kan tot 18.00 uur op de nso blijven (in Grave tot 18.30 uur). In Wijchen is er op dinsdag en donderdag een bijzondere vorm van naschoolse opvang: zwemles!
Lees meer

Voorschoolse opvang (vso)

Als je je kind wilt onderbrengen voordat de school begint, dan kan het naar de voorschoolse opvang. Je kind kan hier vanaf 7.30 uur terecht totdat de school begint.
Lees meer

Buitenschoolse opvang (bso)

De term BSO wordt vaak gebruikt voor alle soorten opvang buiten school. Maar feitelijk is het de opvang van je kind vóór en ná schooltijd. Dus vso en nso samen.
Lees meer

Verlengde opvang

Op sommige locaties is het mogelijk om verlengde opvang af te nemen. Je kind kan dan wat langer blijven dan de gebruikelijke eindtijd van de BSO, dus na 18.00 uur . Ook ’s ochtends is er de mogelijkheid om verlengde opvang af te nemen, je kind kan dan vanaf 7.00u worden gebracht. Kijk bij de locatie van jouw voorkeur naar de mogelijkheden.

Incidentele opvang

Als je op sommige dagen extra opvang nodig hebt, kun je gebruik maken van incidentele opvang. Je kunt incidentele opvang VSO of NSO inkopen of hiervoor opgebouwd ruiltegoed inzetten. Incidentele opvang is alleen mogelijk als er voldoende plaats is op de groep en er geen extra personeel hoeft te worden ingezet.
Lees meer

Opvang roostervrije dagen

Op dagen dat de school gesloten is vanwege studiedagen of andere roostervrije dagen (buiten de normale schoolvakanties om), bieden wij extra opvang aan. Je krijgt van ons een email met de mogelijkheid om (digitaal) de extra opvang aan te vragen.

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties kunnen enkele opvanglocaties gesloten zijn. Dat is geen probleem want je kind wordt dan op de gebruikelijke dagen op een andere locatie opgevangen. Dit kost niets extra’s, mits je contractduur hierin voorziet (48 of 52 weken contract). Tijdens de schoolvakanties kun je ook extra opvangdagen inkopen. Er moet dan wel voldoende plaats en personeel zijn.

Opvang zonder contract

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwacht opvang nodig hebt. Ook als je geen contract hebt bij ‘de eerste stap’ kunnen wij je misschien toch helpen. Neem contact op met onze medewerkers van klantcontact. We denken graag met je mee.