Gezonde opvang

Verantwoord

De Eerste Stap hecht veel waarde aan verantwoorde opvang. Bij gezonde opvang hoort gezond eten, bewegen, buiten spelen en natuurbeleving. Ook hoe de kinderen met elkaar en de omgeving omgaan, vormt een belangrijk aandachtspunt in onze opvang.

Eten en drinken

Wij hanteren een beleid waarbij toegevoegde suikers en vetten in voeding zoveel mogelijk worden vermeden. In ons voedingsprotocol kun je lezen welke voedingsmiddelen wij op dagelijkse basis gebruiken. Ook staan er voedingsmiddelen genoemd die we bij uitzondering geven, zoals bijvoorbeeld ijs in de zomervakantie. Mocht je kind een allergie hebben dan bepalen we in overleg met jou welke voedingsmiddelen wel geschikt zijn voor je kind.

Tafelen

In de vertrouwde omgeving van de eigen basisgroep op de BSO, krijgt je kind eten en drinken. Dit bevordert de sfeer van rust en saamhorigheid. Alle kinderen krijgen ruimte om iets te vertellen en de pedagogisch medewerker luistert op een actieve wijze. Ze zorgt tevens voor de nodige structuur, zodat het eten en drinken prettig verloopt. De kinderen nemen waarden en normen van de groep over, zoals op je stoel blijven zitten, niet door elkaar heen praten, de ander bij naam aanspreken en op je beurt wachten.

Bewegen en buiten spelen

Klimmen, rennen, springen, graven, voetballen; voor veel kinderen is buitenspelen favoriet. Bewegen is voor elk kind goed en kan uitstekend in de goed ingerichte ruimten van onze BSO locaties. Zowel binnen als buiten. De ruimten zijn zo ingericht dat kinderen hun grenzen kunnen opzoeken in hun sport en spel. Wij stimuleren hen om die grenzen op te zoeken. Zo leren ze gevaren (her)kennen en kunnen ze hun gedrag daar op aanpassen. Letterlijk leren met vallen en opstaan is belangrijk voor hun ontwikkeling. Uiteraard houden onze pedagogisch medewerkers altijd toezicht.

Natuurlijk

De Eerste Stap is van mening dat het goed is voor je kind om de natuur te beleven. Wij stimuleren je kind om buiten op ontdekkingstocht te gaan. Elk seizoen heeft weer wat anders te bieden. We gaan daarom bij ieder weertype naar buiten.

Vakantiekrachten gezocht

Werken met kinderen? Ga deze zomer aan de slag bij De Eerste Stap! Meer weten? Stuur een mail naar hr@deeerstestap.nl of bel 024-6488388!