Struin: centrum voor natuurpedagogiek

Struin biedt onvergetelijke natuurbelevenissen en natuureducatie in de omgeving van Nijmegen en Wijchen. Als eerste in Nederland startte Struin, geïnspireerd door Scandinavisch voorbeeld, een natuur-BSO. Inmiddels is Struin uitgebreid met een natuur kinderdagverblijf, worden ook schoolprojecten aangeboden en geven zij advies.

Het doel van Struin is kinderen extra ontwikkelingskansen te bieden door te spelen in de wildere natuur en verbondenheid te creëren met de natuur. Op landelijk niveau is Struin een inspirator voor mensen die zich in willen zetten voor groene- en natuur-kinderopvang.

Samenwerking Struin en ‘de eerste stap’

‘De eerste stap’ werkt samen met Struin, afdeling Wijchen. ‘De eerste stap’ heeft ‘Groen’ hoog in het vaandel staan. Het motto van de samenwerking is ‘groen en samen sterk’. Voorbeelden van de samenwerking zijn: goede communicatie tijdens ophaalmomenten op school, extra buitenactiviteiten tijdens vakanties voor kinderen van ‘de eerste stap’ en uitwisseling van expertise op gebied van risicovol spel en kind ontwikkeling. Op deze manier zal ‘de eerste stap’ samen met Struin werken aan een gezamenlijk doel: alle kinderen betrekken bij de natuur in onze mooie omgeving!

‘De eerste stap’ en Struin opereren zelfstandig. Je kunt dus zonder problemen bij beide organisaties een contract afsluiten voor opvang op verschillende dagen in de week.

Scholen

Struin, afdeling Wijchen, haalt kinderen op bij verschillende scholen in Wijchen. Dit gebeurt in goed overleg met ‘de eerste stap’. Voor meer informatie over ophaallocaties en haal- en brengtijden verwijzen wij je graag naar de website van Struin.

Vakanties/ studiedagen

Struin, afdeling Wijchen, biedt ook opvang aan tijdens vakantie- en studiedagen op maandag, dinsdag en donderdag.

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in BSO Struin afdeling Wijchen, neem dan gerust contact op met Assistent Leidinggevende Marja de Kleijn, Tel: 06-46271478. Wil je je kind(eren) aanmelden bij Struin, dan kan dat via de volgende link: https://inschrijving.novict.nl/NAFHcSlNUx4t