U bent hier

Werken en stage

Op zoek naar een afwisselende baan in de kinderopvang? Bij 'de eerste stap' zijn we altijd geïnteresseerd in gemotiveerde mensen die ons team willen versterken. Van pedagogisch medewerker dagopvang tot manager. We bieden volop mogelijkheden voor enthousiaste en gekwalificeerde collega’s. Ook voor een stageplek ben je bij ons aan het juiste adres. 'De eerste stap' is al jarenlang een erkende organisatie voor het opleiden van toekomstige collega’s. Je kunt hier dan ook rekenen op een leuke stageplek en goede begeleiding. Veel voormalige stagiaires leiden nu weer een nieuwe generatie medewerkers op!

Werken bij 'de eerste stap' 

Met ruim 250 medewerkers staat 'de eerste stap' voor gekwalificeerde opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar op verschillende locaties in de regio Wijchen, Grave en Ravenstein. We bieden zowel kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse en tussenschoolse opvang als peuterspeelzaalwerk. Hiermee spelen we in op de behoeften van kinderen, ouders en overheid.

Blijven ontwikkelen

Of je nu pedagogisch medewerker bent bij de peuterspeelzaal of assistent manager op één van onze locaties, als medewerker bij de eerste stap zorg je ervoor dat kinderen zich thuis voelen bij ons. Dit vraagt natuurlijk om een relevante opleiding en diploma. Bij 'de eerste stap' kun je je ook blijven ontwikkelen. We bieden bijvoorbeeld diverse trainingen en je kunt begeleiding krijgen aan de hand van video-opnamen. Het pedagogisch beleidsplan en pedagogisch werkplan vormen de leidraad in je werk. Daarnaast is er natuurlijk regelmatig overleg en je kunt altijd terugvallen op deskundige collega’s voor steun of advies.

Competentiemanagement

We willen de talenten van onze medewerkers optimaal benutten. Dit doen we door middel van ‘competentiemanagement’: hiermee stemmen we kennis, vaardigheden en gedrag van onze medewerkers af op de ambities en de doelen van onze organisatie. Bovendien biedt het inzicht in de opleidingsbehoefte van onze mensen, van training tot coachingstraject. Zo werken we voortdurend aan de kwaliteit van de kinderopvang!

Maatschappelijke- en beroepsstages

Kinderopvang de eerste stap biedt plaatsen voor een kortdurende ‘beroeps- of maatschappelijke stage’. Momenteel worden de ‘beroeps- en maatschappelijke stageplaatsen’ alleen nog aangeboden voor het Maas Waal College in Wijchen. Mogelijk dat wij in de toekomst ook plaatsing vanuit andere middelbare scholen kunnen bieden.

Leerlingen van het Maas Waal College schrijven zich in voor een stageplaats binnen 'de eerste stap' via de stagemakelaar van het Maas Waal College.

Nadat de stagemakelaar de stageplaats binnen Kinderopvang 'de eerste stap' heeft bevestigd, ontvangt de leerling de gegevens met betrekking tot de locatie van stage en de naam en contactgegevens van de contactpersoon van de betreffende locatie. Op de eerste stagedag starten we met een kennismaking en de rondleiding op de locatie.

Dit houdt in dat alle contacten met betrekking tot plaatsing van de ‘maatschappelijke- en beroepsstage’ binnen 'de eerste stap' uitsluitend via de stagemakelaar van het Maas Waal College verlopen.