U bent hier

Veel gestelde vragen ouderportaal

Wanneer je kind bij 'de eerste stap' ingeschreven is, sturen wij een email  met een activeringscode voor het ouderportaal. Geen mail ontvangen? Laat het ons weten via 024-6488388 keuze 3 of stuur een mail naar info@deeerstestap.nl. Wij helpen je graag verder.

Deze lijst wordt aangevuld met jullie vragen en opmerkingen.

Op alfabetische volgorde:

Afwezig melden
voor de huidige dag kun je doen via de button Opvang / opvangoverzicht.
Klik op de dag waarop je kind niet komt en klik op Direct afmelden. Je kind is voor deze dag afgemeld. Dit is de snelle manier.

Voor een dag in de toekomst kies je voor Afwezigheid melden, je krijgt nu een invulscherm waar je een dag kunt kiezen.

App Het ouderportaal is nog niet te benaderen via een app, deze wordt wel ontwikkeld. In de app store /play store is de app al wel te downloaden maar nog niet geschikt om te gebruiken.

Foto: mag je kind wel of niet op de foto? Dit kun je instellen bij de button Gegevens en de tap van het betreffende kind. Onderaan vind je de optie Mag op foto

Gebruikersnaam aanpassen deze optie staat rechts onderaan bij de button Gegevens. Eengebruikersnaam is altijd een mailadres. Pas je de gebruikersnaam aan dan wijzigt het mailadres waarop je mail van ons ontvangt niet automatisch. Wil je dat wel dan moet je op deze pagina bij Contact gegevens ook je mailadres wijzigen.

Herinneringsfunctionaliteit d.w.z. je krijgt een mail als er nieuws voor je is of er staat een nieuw bericht op de tijdlijn van je kind. Deze herinneringsmail staat standaard aan, uiteraard kun je deze uit zetten. Ga daarvoor naar de button Gegevens, je vindt de optie onderaan rechts.

Inloggen lukt niet. Het kan zijn dat wij geen geldig mailadres van je hebben. Stuur een mail naar info@deeerstestap.nl en wij maken de inlog voor je in orde.

Het mailadres dat bij ons bekend is is van de tweede verzorger. De inlog voor het ouderportaal wordt verstrekt aan de 1e verzorger. Stuur een mail naar info@deeerstestap.nl en wij maken de inlog voor je in orde.

Jaaropgaaf 2016. De jaaropgaaf van 2016 vind je niet in het ouderportaal omdat deze uit het 'oude' programma gegenereerd werd. De jaaropgaaf is per post begin dit jaar naar je toegezonden. Mocht je deze niet meer hebben en de belastingdienst vraagt er naar stuur dan een mail naar info@deeerstestap.nl.

Opzeggen van de opvang Ga naar de button Opvang. Onder de gegevens van de huidige opvang vind je de button Opzegging doorgeven (denk je aan de opzegtermijn van 1 maand?).

Uitbreiding van de opvang aanvragen Ga naar de button Opvang. Onder de gegevens van de huidige opvang vind je de button Uitbreiding aanvragen.