U bent hier

Tussenschoolse opvang

Een gezellige middagpauze

Veel ouders zijn aan het werk of volgen bijvoorbeeld een studie tijdens de schooluren van hun kinderen. Het is dan vaak niet mogelijk om tussen de middag thuis samen een boterham te eten.

Daarom biedt  'de eerste stap' tussenschoolse opvang op een aantal scholen in Grave en Nederasselt. Hiermee willen we je kind een prettige en veilige pauze bezorgen. Zodat het uitgerust aan de middag op school kan beginnen. (In de gemeente Wijchen zijn alle scholen over gegaan op een zogenaamd 5-gelijk-dagenrooster. Alle kinderen eten in een korte pauze samen met de leerkracht op school).

Bij het overblijven werken we nauw samen met de basisschool. Zo maken we afspraken over het pedagogische klimaat, maar bijvoorbeeld ook over het lopen van en naar de ruimte van de tussenschoolse opvang, het gebruik van deze ruimte en de overdracht tussen leerkrachten en onze medewerkers. Hierbij staat steeds voorop dat tussenschoolse opvang vrije tijd is en dus gericht is op ontspanning.

Een folder met uitgebreide informatie over de tussenschoolse opvang is op de school van uw kind verkrijgbaar.

Je kunt je kind aanmelden voor de tussenschoolse opvang via de website van 'de eerste stap', www.deeerstestap.nl. Je klikt rechts bovenaan op de blauwe knop ‘Inloggen TSO’. Je wordt nu naar de TSO-website geleid. Daarna volg je eenvoudig de 4 stappen.