U bent hier

Praktische allerlei

Enkele praktische tips voor u:

Gezonde tussendoortjes
De kinderen krijgen ’s morgens fruit en drinken en ’s middags drinken (zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen). Bij ons drinken kinderen uit een beker. Wilt u dit thuis ook stimuleren?

Traktaties
Als kinderen iets te vieren hebben mogen zij trakteren. Het uitdelen is al een feest op zich. Ook hierbij is de regel, zonder toegevoegde suiker! Graag even van tevoren overleg met de pedagogisch medewerker over de datum en de traktatie. Op elke locatie is een traktatie map aanwezig waarin u voorbeelden vindt met gezonde traktaties.Het is niet nodig voor de pedagogisch medewerker(s) een aparte traktatie mee te brengen.

Zindelijk
Is een kind nog niet zindelijk dan graag een luier meegeven. Voor gerichte zindelijkheidstraining is gezien de groepsgrootte geen mogelijkheid. Wel zijn er vaste momenten voor een bezoek aan het toilet. Vraagt u bij de pedagogisch medewerker naar de richtlijnen voor het zindelijk worden. 

Verzekering
De eerste stap heeft een wettelijke aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor al haar instellingen. Kleding die stuk gegaan is tijdens de peuteropvang kunnen wij niet vergoeden of bij de verzekering claimen. Wij hebben het liefst dat u uw kinderen makkelijke speelkleding aantrekt wat tegen een stootje kan.

Komt u kind een keer niet naar de speelzaal
Is uw kind ziek of kan het de peuteropvang niet bezoeken dan kunt u uw kind afmelden via het ouderportaal.

Toedienen medicijnen
Op de peuteropvang kunnen wij geen medicijnen toedienen, behalve in uitzonderlijke situaties. U moet als ouder/verzorger dan een daarvoor bestemd formulier invullen.

Ziek
Het samenzijn in een groep van leeftijdgenootjes brengt voor een jong kind een verhoogd risico op infecties met zich mee. Uw kind kan niet naar de peuteropvang wanneer het ziek is. Wilt u uw kind geen koortsverlagende en pijnstillende middelen (paracetamol) toedienen voordat zij naar de peuteropvang gaat, deze maskeren het ziektebeeld. In geval van besmettelijke ziekten worden de richtlijnen van de GGD gehanteerd.
Wordt uw kind ziek tijdens de peuteropvang dan proberen wij u te bereiken, wilt u zorgen voor goede bereikbaarheid? Wij kunnen in principe geen gehoor geven aan het verzoek om kinderen niet naar buiten te laten gaan in verband met aanpassing aan de hele groep.

Greenlabel
Calibris
 
Het beterboek