Werken en stage

Op zoek naar een afwisselende baan in de kinderopvang? Bij de eerste stap zijn we altijd geïnteresseerd in gemotiveerde mensen die ons team willen versterken.  We bieden volop mogelijkheden voor enthousiaste en gekwalificeerde collega’s. Ook voor een stageplek ben je bij ons aan het juiste adres. De eerste stap is al jarenlang een erkende organisatie voor het opleiden van toekomstige collega’s. Je kunt rekenen op een leuke stageplek en goede begeleiding. Verschillende leerroutes zijn mogelijk (BOL en BBL) waarbij we een samenwerking hebben met ROC’s in de regio. Veel voormalige stagiaires leiden nu weer een nieuwe generatie medewerkers op!

Vacatures

Klik hier voor de actuele vacatures.

Werken bij de eerste stap

De eerste stap staat voor gekwalificeerde opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar op verschillende locaties in de regio Wijchen, Grave en Ravenstein. We bieden zowel kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse en tussenschoolse opvang. Hiermee spelen we in op de behoeften van kinderen en ouders.

Blijven ontwikkelen

Of je nu pedagogisch medewerker bent bij de peuteropvang of assistent manager op één van onze locaties, als medewerker bij de eerste stap zorg je ervoor dat kinderen zich thuis voelen bij ons. Dit vraagt natuurlijk om een relevante opleiding en diploma. Bij de eerste stap kun je je ook blijven ontwikkelen. We bieden  diverse trainingen en workshops. Het pedagogisch plan en pedagogisch werkplan vormen de leidraad in je werk. Daarnaast is er natuurlijk regelmatig overleg en je kunt altijd terugvallen op deskundige collega’s voor steun of advies.

Competentiemanagement

We willen de talenten van onze medewerkers optimaal benutten. Dit doen we met competentiemanagement. Dat wil zeggen dat we de kennis, vaardigheden en gedrag van onze medewerkers afstemmen op de ambities en de doelen van onze organisatie. Bovendien biedt het inzicht in de opleidingsbehoefte van onze mensen, van training tot coaching traject. Zo werken we voortdurend aan de kwaliteit van de kinderopvang!

Maatschappelijke- en beroepsstages

Kinderopvang de eerste stap biedt plaats voor kortdurende beroeps- of maatschappelijke stages. Momenteel worden deze stageplaatsen exclusief aangeboden aan het Maas Waal College in Wijchen. Mogelijk dat we in de toekomst ook stageplekken voor andere middelbare scholen bieden. Dit houdt in dat alle contacten met betrekking tot plaatsing van de maatschappelijke- en beroepsstage binnen de eerste stap uitsluitend via de stagemakelaar van het Maas Waal College verlopen.